Eindelijk ben ik er ook eens aan begonnen..de beruchte macarons. En jahoor zoals bij velen viel de eerste keer vies tegen. Alles volgens recept gedaan en ze bleven zo plat als een dubbeltje na het bakken in de oven. Tot mijn grootste frustratie toe maar opgeven dat kennen we niet.....dus heb ik gedaan wat onze blogger STIJN ook heeft gedaan. Niet meer dan 24 uur wachten met mijn eiwitten maar even in de magnetron en dan weer verder werken aan mijn deeg. Jaja en zowaar zijn mijn macarons perfect gelukt met voetjes en al gevuld met citroenbbc.
Maar om even op adem te komen van mijn frustratie heb ik tussendoor ook nog even whoopie pies geprobeerd met marsmellowvulling van passion for baking. Ziehier het resultaat wat zeer smakelijk was en met dank aan de andere bloggers voor de heerlijke recepten.
25gr suiker
4 eriwitten min 24 uur oud
225 gr poedersuiker
125 gr gemalen amandelen of amandelpoeder
- kleurstof (voeding)
klop voor de macarons in een vetvrije kom de eiwitten tot pieken, en klop er een beetje suiker door. zeef de poedersuiker erboven en klop goed door. roer het amsndelmeer erdoor en schep dit door elkaar, zodat een beslag ontstaat. voeg kleurstof naar wens toe. doe het mengsel over in een spuitzak met glad mondstuk en spuit met tussenruimte, rondejs van 2 cm op een ingevette bakplaat. strijk met natgemaakte vinger de puntjes bovenop glad. laat de macarons 1 uur in de keuken staan, zodat ze een mooi 'huidje' krijgen. verwam intussen de oven voor op 150 gr. en bak de macarons hierin 15 min. tijdens het bakken ontstaat het voor macarons typische kraagje aan de onderkant. de macarons zijn goed als de bovenkant stevig aanvoelt, maar ze van binnen nog zacht zijn. laat ze na het bakken 2-3 uur staan alvorens ze te vullen met de creme.
vul een spuitzak met de creme op een halve macaron. druk er een andere helft op.
WHOOPIE PIES
recept volgt nog, eerst nog even vertalen want het is een noorweegse site.
Maar om even op adem te komen van mijn frustratie heb ik tussendoor ook nog even whoopie pies geprobeerd met marsmellowvulling van passion for baking. Ziehier het resultaat wat zeer smakelijk was en met dank aan de andere bloggers voor de heerlijke recepten.
MACARONS
16-20 stuk25gr suiker
4 eriwitten min 24 uur oud
225 gr poedersuiker
125 gr gemalen amandelen of amandelpoeder
- kleurstof (voeding)
klop voor de macarons in een vetvrije kom de eiwitten tot pieken, en klop er een beetje suiker door. zeef de poedersuiker erboven en klop goed door. roer het amsndelmeer erdoor en schep dit door elkaar, zodat een beslag ontstaat. voeg kleurstof naar wens toe. doe het mengsel over in een spuitzak met glad mondstuk en spuit met tussenruimte, rondejs van 2 cm op een ingevette bakplaat. strijk met natgemaakte vinger de puntjes bovenop glad. laat de macarons 1 uur in de keuken staan, zodat ze een mooi 'huidje' krijgen. verwam intussen de oven voor op 150 gr. en bak de macarons hierin 15 min. tijdens het bakken ontstaat het voor macarons typische kraagje aan de onderkant. de macarons zijn goed als de bovenkant stevig aanvoelt, maar ze van binnen nog zacht zijn. laat ze na het bakken 2-3 uur staan alvorens ze te vullen met de creme.
vul een spuitzak met de creme op een halve macaron. druk er een andere helft op.
WHOOPIE PIES
recept volgt nog, eerst nog even vertalen want het is een noorweegse site.